dijous, 24 d’abril de 2014

TIC i Educació #7

Xarxes de Telecomunicacions

Dos articles on s'explica de manera didàctica com funciona la connexió a internet tant des de casa com des del mòbil i sobretot per què la velocitat de connexió és diferent a cada casa.

Per què varia la velocitat d'accés a internet des de casa? [article]8 motius pels que la velocitat de internet al mòbil no sempre és la mateixa [article]divendres, 4 d’abril de 2014

TIC i Educació #6

Polítiques de seguretat

Us enllaço un interessantíssim [article] sobre les polítiques de seguretat que firmem constantment quant utilitzem Internet. Ens presenta la tasca del Jorge Morell, un llicenciat en Dret mallorquí que ha elaborat el blog terminosycondiciones.es on recopila, analitza i ens dona consell de com entendre el que firmem i acceptem a la xarxa.

Molt interessant la base de dades d'edat mínima per donar-te d'alta als diferents serveis d'internet. No totes les xarxes socials estan autoritzades per a totes les edats, ni tots els jocs ni aplicacions i algunes necessiten del consentiment patern. Sabíeu que cal tenir 16 anys per poder utilitzar WhatsApp?


Teniu curiositat per saber a quin país queden allotjades les vostres dades o a quina justícia haureu de recòrrer si voleu reclamar els vostres drets? També teniu un [mapa]