dimecres, 29 d’octubre de 2014

Val la pena ser optimista, "El mundo que viene"

Uns quants motius per ser optimista amb el futur ... energia, medicina, educació, etc... 
Conferència de la presentació del llibre "El mundo que viene" a càrrec de Juan Martinez-Barea."Vamos a vivir el mejor momento de la Historia de la Humanidad, porque llega la Era de la Meritocracia: el futuro de cada persona dependerá del esfuerzo, talento y determinación de cada uno".

'No es el crítico quien cuenta; ni aquellos que señalan como el hombre fuerte se tambalea, 
o en qué ocasiones el autor de los hechos podría haberlo hecho mejor. 

El reconocimiento pertenece realmente al hombre que está en la arena, con el rostro desfigurado por el polvo, sudor y sangre; al que se esfuerza valientemente, yerra y da un traspié tras otro pues no hay esfuerzo sin error o fallo; a aquel que realmente se empeña en lograr su cometido; quien conoce grandes entusiasmos, grandes devociones; quien se consagra a una causa digna; quien en el mejor de los casos encuentra al final el triunfo inherente al logro grandioso; y que en el peor de los casos, si fracasa, al menos caerá con la frente bien en alto, de manera que su lugar jamás estará entre aquellas almas frías y tímidas que no conocen ni la victoria ni el fracaso.

The Man in the arena 
La Sorbona
París23 d'abril de 1910

dimarts, 21 d’octubre de 2014

Qui va parir els múltiplex!

Aquí va un PoD (Post on Demand) a resposta a un tuit de l'@OscarJulia tot esperant el seu apunt anual sobre el canvi d'hora.

Sembla que aquest diumenge, tot i la dispersió de les informacions, caldrà resintonitzar novament els receptors de TDT. I per què? O millor, i per què un altre cop? Doncs ja ho havíem comentat en algun post anterior però recapitularem pels més mandrosos.

El dividend digital

L'espai que ocupen les ones de TDT entra en conflicte amb l'espai assignat per la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) als operadors de telefonia per l'expansió del 4G. Els operadors ja fa anys que van pagar una morterada per poder utilitzar aquest espai i a 31 de desembre s'acaba el plaç per alliberar aquest espai. Si no s'allibera el operadors tindran dret a reclamar indemnitzacions a l'Estat. 


Els canals de la TDT que ocupen la zona rallada han de reubicar-se en l'espai lliure de color verd per que el 4G (blau) ocupi el lloc reservat. Així que aquest diumenge moltes cadenes de TV comencen a emetre pel nou "forat" assignat per anar avançant l'apagada dels canals prohibits a partir del dia 31. El més probable però és que es quedin emetent pels dos llocs, l'actual (a extingir) i el nou, per tal de no perdre audiència i permetre que tothom vagi fent el canvi. On està el lio? Doncs que diumenge tindreu molts canals duplicats i no sabreu quin és el que morirà el dia 31 i quin el que es mantindrà.

I quins són els canals que han de marxar de la banda del 4G?
  • Múltiplex 61: TV3, Super33/33, 324, Esport3
  • Múltiplex 64: La1, La2, 24h, Clan
  • Múltiplex 67: Cuatro, Divinity, Energy, la Sexta, GolTV
  • Múltiplex 68: Telecinco, FDF, Boing, Disney Channel, Paramount Channel
  • Múltiplex 69: Antena3, Neox, Nova, Discovery MAX
I on aniran a parar? Doncs pels privats no està molt clar per que ara comença el joc de les cadires entre els forats que té assignat cada operador (Mediaset, Atresmedia, etc) i el lloc on els interessi col·locar cada canal (no tots els múltiplex tenen la mateixa cobertura nacional).

Per RTVE sembla que la solució serà encabir-ho en menys espai (ja que perden 1/3 d'un múltiplex).

La gent de mundoplus.tv en fa una aproximació que jo crec que pot ser bastant propera al que al final quedarà per als canals espanyols [aquí].

I a casa nostra?

Els múltiplex de TV3

La CCMA gestiona actualment 3 múltiplex (un més que la majoria de CCAA). Dos els utilitza per emetre els canals públics i el tercer està cedit en mode de concessió a EDC (grop Godó). El Gobierno ja ha resolt que 3 no pot ser per que no està alineat amb el café para todos [article a l'Ara]. Totes les CCAA perdran un múltiplex a causa del dividendo digital i les al·legacions de la Generalitat per fer una excepció amb Catalunya donat la seva extensa oferta audiovisual no han prosperat.

Total que TVC té fins a finals d'any per trobar una solució per encabir els seus canals: o bé comprimir-los tots en un sol múltiplex (4 canals SD + 1 HD) o bé negociar amb Godó per reorganitzar els dos múltiplex que queden en una combinació públic/privat. En aquest últim cas la cosa podria quedar així, al menys fins que el Parlament tingui plena sobirania sobre l'espectre radioelèctric català:


I cal trucar a l'antenista?

Doncs aquí tenim la segona part del lio. El meu consell? Llegiu aquest post al que feia referència i aneu veient-les venir. Si el 2015 us falten canals que us interessen truqueu a l'antenista si no trobeu res a faltar aquí pau i després glòria.