divendres, 16 de gener de 2015

TIC i Educació #11 TEDxBarcelonaED

Segur que coneixeu les famoses xerrades TED (TED Talks) promogudes originalment per la Sapling Foundationa als EEUU i segurament també us sona haver vist una variant d'aquestes xerrades conegudes com a TEDx. Les TEDx són la formula que permet que terceres persones o entitats puguin organitzar esdeveniments TED arreu del món. Bé doncs dimecres 22 de gener tindrà lloc a Barcelona una TEDx centrada en l'educació.


Ja us avanço que les entrades per assistir presencialment estan esgotadíssimes, però encara us podeu registrar per veure les sessions en streaming de manera gratuita, [aquí].


Les sessions s'organitzen entorn a 4 grans blocs:

Conscienciació

Com poden aprendre els estudiants a auto-regular el seu comportament i focalitzar la seva concentració en l'èxit acadèmic? Com donar suport per millorar el rendiment acadèmic a més d'augmentar la presa de perspectiva, l'empatia i l'amabilitat i fomentar l'habilitat de resoldre problemes complexos?

Tecnologia

Podem usar la tecnologia per resoldre els reptes educatius? Proporcionar el millor contingut educatiu a les zones més remotes i les comunitats més desafavorides? Garantir l'educació permanent. Adaptar-nos al ritme de cada individu. Gamificar la corba d'aprenentatge.

Valors

Quins valors ensenyem als nostres fills? A través de l'esport o les arts, com desenvolupem el respecte, l'esperit d'equip i la col·laboració?

Metodologia disruptiva

En un món on els continguts han deixat d'estar en el professor per estar en la xarxa, un dels principals problemes als que ens enfrontem és el d'innovar en les metodologies de generació de coneixements i abandonar els formats verticals com la lliçó magistral.

[Aquí] podeu trobar la llista de ponències i el seu horari.