divendres, 27 de novembre de 2015

TIC i Educació #13: Pi Zero, l'ordinador de 5$

Teniu 50€ a la butxaca? Doncs ja teniu pressupost per tenir a l'aula un ordinador per cada dos alumnes. La Raspberry Pi Foundation ho ha tornat a fer, optimitzat fins al límit el seu nou model d'ordinador: Pi Zero


Per 5$ teniu un ordinador perfectament funcional al que caldrà afergir-hi, evidentment la pantalla, el teclat i un adaptador WiFi. Per cert, el seu baix cost no es per que estigui fabricat a la xina per nens explotats, no. La Raspberry Pi Foundation fabrica els seus ginys a una factoria de Gal·les (UK).

dijous, 19 de novembre de 2015

Com quedarà l'entrada Mataró Oest de la C-32?

Com que no hi ha manera humana de trobar una explicació amb un mímin de detall de com quedarà l'accés de Mataró Oest de la C-32, he decidit crear aquest "Sway" per recopilar la info que he aconseguit trobar dispersa per la xarxa. Espero que us sigui útil:


Cal destacar tres elements principals que s'incorporen a la trama urbana: 
  • el pas a nivell per sota la plaça França. El tràfic que vingui de la C-32 haurà de triar circular cap a la Via Europa direcció plaça Granollers o fer servir aquest pas si vol enfilar cap al Mataró Park.
  • el nou vial paral·lel a l'autopista que connecta la plaça França amb el Torrent de les Piques. La idea que es busca es que la gent que va al Mataró Park accedeixi pel costat del Media Markt i no saturi el pont que creua l'autopista.
  • un nou pas entre el camp de futbol i Passi (antic Jardiland) que permetrà retornar a la plaça França a tots aquells que han creuat el pas a nivell i que per exemple volen arribar a l'hospital.
Aquest espai sempre ha estat un nus complicat de la ciutat i amb aquestes solucions...encara sembla que s'hagi de complicar més: genialitat o capgrossada?